Home / Iluzije / Kreativne optičke iluzije
Kreativne optičke iluzije

Kreativne optičke iluzije

Kreativne optičke iluzije

Pred vama je nova doza kreativnih optičkih iluzija. Promatrajući ove zanimljive slike lako dolazimo do zaključka koliko je malo potrebno da dobijemo sasvim krivu percepciju stvarnog stanja stvari. Tvorci ovih iluzija dobro su se poigrali s percepcijom promatrača, a iz njegovih kreacija lako se mogu iščitati talent i humor. Jer zaista, kada shvatite što je istina i sami ćete se osmjehnuti od zadovoljstva. U ovoj galeriji dominiraju višeznačne slike, iluzije dvosmislenosti i iluzije krive percepcije boja. Poseban naglasak stavljen je na slike zagrljaja kod kojih treba odgonetnuti tko grli koga. Što kažete? Koja vas se optička iluzija iz ove galerije najviše dojmila?

DJEVOJKA S LENTOM – OPTIČKA ILUZIJA. Jeste li sigurni da znate tko tu koga drži? Djevojka s lentom nije ona koju se drži? Ili možda ipak je?

Tko tu koga drži - optička varka

DIVOVSKA BOCA – OPTIČKA ILUZIJA. Je li u ovom kamionu zaista velika boca pive? Ljubitelji piva biti će jako razočarani, u kamionu nema niti kapi ukusnog napitka. Radi se o plakatu.

Velika boca piva - optička varka

IZGOVARAJ BOJE – OPTIČKA ILUZIJA. Pogledajte sliku i započnite naglas ili u sebi brzo izgovarati boje kojima su napisane riječi (a ne ono što piše). Vrlo brzo mozak će zablokirati!

Boje - optička iluzija - izgovaraj boje

DVOGLAVA ZEBRA – OPTIČKA ILUZIJA. Iako se tako na prvi pogled čini, ovdje ipak nema govora o dvoglavoj zebri. Dvije zebre našle su se baš u pravom položaju da kod promatrača izazovu čuđenje. Kad smo se već dotakli zebre, je li zebra bijela životinja s crnim prugama ili crna životinja s bijelim prugama? Drugim riječima, koje bi boje bila zebra kada ne bi imala pruge?

Dvoglava zebra - optička iluzija

OGRIZAK JABUKE ILI LJUBAVNI PAR. Odavno je poznato da ljubav ide kroz želudac. Pronađi jabuku i zaljubljeni par.

Jabuka ili zaljubljen par - dvosmislena optička varka

NEVJEROJATAN ZAGRLJAJ – OPTIČKA ILUZIJA. Tko tu koga grli? Malo zbunjujuće, zar ne? Pokušajte otkriti. Nismo sigurni, no čini se da je ovdje riječ o računalnoj obradi slike umjesto o pravoj optičkoj iluziji. Za očekivati je da je dijete sakrilo glavu iza očeve, no boja kože oko vrata otkriva da je vjerojatnije da je djetetova glava jednostavno pobrisana.

Neobjašnjivi zagrljaj optička iluzija

VARLJIV ZAGRLJAJ – OPTIČKA ILUZIJA. Još jedan primjer grljenja. Samo što muškarac zapravo ne grli ženu kako se to na prvu loptu čini, već žena muškarca. Muškarac je taj koji leži na krevetu i ima crnu majicu i bijele hlače!

Zbunjujuća optička varka

PEHAR ILI KONTURE LICA – OPTIČKA ILUZIJA. Što vidite? Pehar? Ili možda nešto sasvim drugo? U svakom slučaju ne možete u isto vrijeme vidjeti sve. Radi se o optičkoj iluziji dvosmislenosti kod kojih će neki prvo primijetiti pehar, drugi će prvo vidjeti konture lice.

Višeznačne optičke iluzije

STARAC ILI MLAD ZALJUBLJEN PAR – OPTIČKA VARKA. Jako star čovjek ili mladi zaljubljeni par koji se grli? Svatko ima svoju verziju. Iako se na prvi pogled vidi star čovjek, kad se bolje zagledate zapravo starog čovjeka uopće niti nema, već samo mlad zagrljen par ispod vijenca od lišća.

Dvosmislene optičke iluzije - starac ili zagrljen par

ZBUNJUJUĆE NOGE – OPTIČKA ILUZIJA. Što je to s njihovim nogama? Čini se da crnac ima bijele noge! Pokušajte otkriti zašto. Postoji razumno objašnjenje.

Smiješna optička varka koja zbunjuje mozak

Rješenje: Djevojka tj. osoba bliže moru uopće nema nikakve kratke hlače tj. naziremo samo rubove haljine, a crnac ima bijele kratke hlače (bermude) koje na rubovima imaju tamnu prugu zbog čega nastaje varka. Treba se bolje zagledavati u nogavice hlača crnca. Bijele noge djevojke savršeno su upale u bijeli dio njegovih bermuda zbog čega nastaje lažni dojam da crnac ima bijele, a djevojka bliže moru crne noge. Zaista kreativna optička varka, moramo priznati. Što vi mislite?

About Zajebanko

Također pogledaj

Slike s više značenja

Zabavne slike s više značenja

Otpičke iluzije: Višeznačne slike Za danas smo vam pripremili nekolicinu zanimljivih optičkih iluzija. Slike s …