Home / Iluzije / Najbolje optičke varke
Najbolje optičke varke - slike

Najbolje optičke varke

Najbolje optičke varke

Pred vama su neke od najboljih optičkih varki koje su zagolicale maštu milijuna ljudi diljem svijeta. Ove kreativne optičke varke natjerat će vas da dobro zaposlite svoje osjetilo vida i male sive moždane stanice kako biste dobili pravu sliku stvari. Provjerite koliko je lako zbuniti promatrača i koliko je naše najznačajnije osjetilo kojim doživljavamo svijet oko sebe (osjetilo vida) zapravo nesavršeno. Za svaku od ovih zbunjujućih slika postoji logično objašnjenje, no našem mozgu potrebno je neko vrijeme kako bi preradio zbunjujuće vizualne podražaje i odgonetnuo pravo stanje stvari prikazano na fotografijama. Zaista najbolje optičke varke, zar ne?

Nešto je jako neobično za ovoj slici. Možete li odgonetnuti zašto ovaj ribič ima poseban razlog za slavlje?

Optičke iluzije skriveni objekti

Na prvi pogled čini se da se radi o dvije odvojene fotografije koje su spojene u jednu. No, istina je sasvim suprotna. Ovo je jedna jedinstvena fotografija. Treba malo vremena da se ustanovi zašto ova fotografija ostavlja dojam kao da se radi o dvije slike koje su međusobno spojene.

Dvije slike u jednoj - optička iluzija

Ova slika nije obična slika. Slučajno sam je pronašao na netu. Da vam nije unaprijed rečeno da ova slika nije obična, vjerojatno nikada ne biste uočili da ova slika krije jasnu i jednu jako lijepu poruku. Možete li u tri riječi opisati što nam ova slika poručuje? Treba samo pročitati! Rješenje zagonetke: Peace on Earth (Mir na Zemlji). Ove riječi ispisani su zapravo bijelom tkaninom koja je sastavni dio odjeće osoba na slici.

Skriveno značenje - skriveni tekst na slici

Čini se da su obojica u pravu. Ili netko od njih ipak ne zna dobro brojati. Što vi mislite? U svakom slučaju, zanimljiva optička varka.

Tri ili četiri štapa - zbunjujuća optička varka

Imate svega pet sekundi vremena da objasnite katastrofalnu pogrešku na sljedećoj slici! Rješenje je toliko očito da vam ga nećemo servirati na tanjuru! 😉 Ili da vam ipak kažemo? Za one koji ne poznaju životinjski svijet, ova žirafa ima zapravo zebrine pruge. Kad smo već kod zebre, što mislite, je li zebra bijela životinja s crnim prugama ili crna životinja s bijelim prugama? Drugim riječima, kada zebra uopće ne bi imala pruge, bi li bila posve crna ili bijela?

Zebra ili žirafa optička varka

Na ovoj slici ruskog umjetnika Igora Lysenka postoji jedan element iznenađenja, nešto što većina na prvi pogled uopće neće niti vidjeti! Znate li o čemu se radi? Samo ćemo Vam reći da ovoj ptičici prijeti velika opasnost!

Tigar - element iznenađenja - optička iluzija

Nećete vjerovati, ali ovo nisu četiri slike nego jedna jedina slika. Stvar je u dobro postavljenoj strateškoj liniji koja odvaja slike i stvara lažnu podjele slike na četiri dijela. Pogledajte sliku ispod i sve će Vam biti mnogo jasnije! Još jedna savršeno složena optička varka.

Varka za oko

Četiri slike u jednoj slici - optička varka

Kad se pas nađe u krivo vrijeme na krivom mjestu!

Optička iluzija - pas ili žena

Zagledajte se na trenutak u križić na sredini slike i lijepe filmske zvijezde pretvorit će u odvratna čudovišta!

Zagledajte se u sliku - iluzija lica

Ovim gospođama ipak ništa ne može pomoći da skriju pravu istinu. Ali dobar pokušaj, svaka čast! Možete se ponosno šetuckati plažom.

Iluzija lijepih tijela - optička varka

Automobil na skateboardu!? Ili ipak nije tako?

Optička iluzija automobil

Ako ste se ikada pitali kako nastaju veliki oblaci na nebu sada imate odgovor!

Optička varka crtanje oblaka

Fora majica, zar ne?

Optička varka - neobična majica

U pravo vrijeme na pravom mjestu dogodi se čarolija! Malo tko se može pohvaliti da je igrao košarku Mjesecom.

Optička varka - Mjesec u košu kao lopta

Očekivali ste sudar i razbijen automobil? Sve dok su ovi stupići samo naslikani na cesti nema nikakve opasnosti po ljude i imovinu. Baš je fora ova optička iluzija. No vozač automobila nije imao nikakvih psiholoških prepreka da bez imalo straha pređe preko stupića s obzirom na to da on sa svoje pozicije ne vidi uzdignute stupiće. Naslikani stupići odaju lažan dojam da su pravi samo kada se gledaju s točno određene pozicije.

Automobil optička iluzija - lažan dojam sudara

About Zajebanko

Također pogledaj

Slike s više značenja

Zabavne slike s više značenja

Otpičke iluzije: Višeznačne slike Za danas smo vam pripremili nekolicinu zanimljivih optičkih iluzija. Slike s …