Home / Uvjeti i odredbe

Uvjeti i odredbe

Uvjeti korištenja, obveze korisnika i politika privatnosti

Uvjeti korištenja

Sadržaj Portala i autorska prava

 1. Zabranjeno je kopiranje, umnožavanje ili distribucija bilo kojeg oblika sadržaja ove stranice bez pismene dozvole. Zajebanko.com zadržava pravo da u slučaju pismenog odobrenja za preuzimanje sadržaja bude naveden kao izvor svakog pojedinog djela koji se kao sadržaj preuzima sa Zajebanko.com servisa (upotrebom linka koji vodi na originalni sadržaj), bez obzira na prirodu ili format djela o kome se radi (tekst, slika, animacija, video i sl.). Zajebanko.com će poduzeti sve zakonom propisane postupke radi zaštite svojih prava.
 2. Određene slike, video zapisi, animacije, vicevi, ilustracije, fotografije, tekstovi i neki drugi sadržaji na portalu Zajebanko.com preuzeti su (sakupljeni) s besplatnih izvora, share portala, sučelja i koriste se najboljoj namjeri (fair use upotreba) te zbog toga ne garantiramo za njihovu točnost niti istinitost. Ako smatrate da neki od sadržaja krši autorska prava kontaktirajte nas putem kontakt formulara kako bismo sadržaj uklonili u najkraćem mogućem roku. Drugi portali i internet stranice dopuštaju preuzimanje slika, video zapisa i sl. sadržaja putem ponuđenog “embed koda” za prijenos i objavu na drugim servisima.
 3. Posjetitelji portala mogu imati mogućnost registracije (otvaranja korisničkog računa), čime potencijalno stječu mogućnost objave i kreiranja svog vlastitog sadržaja. Za takvog korisnika koji objavi neki sadržaj na Portalu smatrat će se da je upravo on autor istog djela (teksta, slike, animacije, video zapisa). Autor je pritom u potpunosti suglasan da Zajebanko.com ima pravo bez ikakve novčane ili neke druge naknade koristiti njegovo djelo u neograničenom vremenskom periodu, pri čemu zadržava pravo da njegovo korisničko ime sa Zajebanko.com servisa bude navedeno kao ime odnosno pseudonim autora, kao i da se na autora i djelo primjenjuju odredbe iz ovih Uvjeta korištenja.
 4. Stranica ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu proizašlu iz sadržaja na portalu. Sadržaje objavljuje u dobroj namjeri te se odričemo svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana uz korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Registracija korisnika na Portalu

Posjetitelj Portala može (a i ne mora) u određenom vremenskom trenutku imati mogućnost otvaranja korisničkog računa – profila.

Kao posjetitelj možete pregledati sadržaj, dok kao registrirani korisnik možete imati mogućnost sadržaj i kreirati, ostavljati komentare na već postojeći sadržaj ili isti ocjenjivati i bodovati.

Registracijom korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Portala.

Portal nema nikakav pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima i sl.

U slučaju da tijekom vremena zaboravite svoju lozinku za logiranje, koristite opciju “Zaboravljena lozinka – Lost your password?” jer pomoću te opcije sustav će poslati email poruku s linkom za uspostavljanje nove lozinke na korisnikovu email adresu (i to isključivo na onu koje je koristio prilikom registracije).

Portal može odbiti dodjelu korisničkog imena koje svojim nazivom lažno upućuje na drugu osobu, zaštićeno je pravima prava robnih marki ili drugim pravima, opsceno je i na svaki način neprihvatljivo.

Obveze korisnika pri korištenju Portala

Zajebanko.com ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji i korisnici Portala, te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Zajebanko.com neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem ove stranice i/ili usluga koje stranica pruža.

Korisnik izričito jamči da objavljivanjem svojih sadržaja na ovom Portalu nisu kršena prava intelektualnog vlasništva niti osobna prava trećih.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja Portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
 • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj tj. korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje;
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam“, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali i sl.;
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika;

Portal zadržava pravo da na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Portal zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja. Portal može ukinuti korisnički račun i/ili ukloniti sadržaj koji je korisnik objavio i bez nekog posebnog razloga. Pritom može ukloniti ne samo sporni sadržaj, već cjelokupni sadržaj koji je korisnik objavio, čak i onaj koji ne krši Uvjete korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Portal povremeno kontaktirati korisnike što uključuje reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Portal ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Portal može povremeno slati e-mail poruke u kojima korisnike obavještava o novostima na Portalu (npr. novim objavljenim člancima), tehničkim ili sigurnosnim problemima vezanim uz Portal i sl.

Želju da se u potpunosti odjavi od primanja vijesti na svoju e-mail adresu korisnik može izraziti putem linka za otkazivanje pretplate poruke e-pošte (opcija unsubscribe). Takav link za odjavu nalazit će se na kraju svake e-mail poruke koju korisnik primi od strane Portala.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na Portalu vode (ili mogu voditi) na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Portala. Portal nije odgovorna za sadržaj tih stranica. Zajebanko.com ne upravlja tim internetskim stranicama i ne snosi odgovornost za njihov sadržaj, sigurnost, ili pravila zaštite privatnosti. Savjetujemo Vam da pročitate politiku zaštite privatnosti postavljenu na tim stranicama prije korištenja istih ili pružanja osobnih podataka takvim stranicama.

Primjena kolačića

Na stranici Zajebanko.com koriste se tzv. kolačići (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Prije svega, radi se o kolačićima treće strane koji služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo: (1) društvene mreže, (b) mjerenje posjećenosti stranice (google Analytics), te (c) prikaz oglasa iz Google Adsense mreže.

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite, ili na www.allaboutcookies.org.