Home / Iluzije / Zagonetne slike traže rješenje
Zagonetne slike traže rješenje

Zagonetne slike traže rješenje

Zagonetne slike traže rješenje

Krstareći bespućima Interneta svako malo naiđemo na fotografiju koja se pokušava poigrati našim umom.  S obzirom na da smo se uređujući ove galerije nagledali stotina optičkih iluzija, svaka nova predstavlja sve manji i manji izazov i bilo nam potrebno sve manje vremena kako bismo si objasnili mehanizam njena nastanka tj. pravu pozadinu priče. Ako se prvi puta susrećete s optičkim iluzijama onda je ovo prava galerija slika za vas. Donosi zanimljive i pomalo smiješne optičke iluzije koje nisu previše zahtjevne za odgonetavanje. Pokušajte sami doći do rješenje zagonetne slike bez čitanja teksta ispred. Tek ako nikako ne možete dokučiti o čemu se radi tada si olakšajte posao. No na neke optičke iluzije ipak vam nećemo dati rješenje i ostavit ćemo vas u dilemi.

Penje li se ova mačka ili silazi? Fotografiju dobro proučite i zatim s nama slobodno podijelite u komentarima do kojeg ste zaključka došli i zašto. Zanimljivo, i dok je na Facebooku najviše takozvanih likeova privuklo tumačenje da mačka silazi niz stepenice, na samoj stranici 9gaga je situacija obrnuta te je najviše bodova dobilo objašnjenje korisnika koji je ustvrdio da se ipak penje.

Zagonetna mačka - penje li se ili silazi niz stepenice

Netko u ovoj boci vidi zaljubljeni par u vrućem položaju. Netko pak vidi devet dupina! Gledaj pažljivo i vidjet ćeš ih i ti. Nadamo se da će vam poći za rukom detektirati svih devet pametnih ribica.

Zaljubljen par i devet dupina - optička iluzija

Na prvi pogled tri sasvim obične krave nasred livade. No ova velika krava nasred fotografije po nečemu se itekako izdvaja i jako je posebna? Uočavate li štogod neobično u njenom izgledu? Jeste li prijetili dva ljudska lica koja gledaju jedan prema drugome točno na mjestu gdje tamne mrlje dolaze u dodir s bijelom dlakom kravlje glave?

Neobična krava - optička iluzija

Stvarni slon ili nešto drugo? Odgonetnite sami.

Optička iluzija slona - vješto oslikana ljudska šaka

Koliko skrivenih tigrova možete uočiti na ovoj slici? Dobro gledajte! Ima ih mnogo! Neki su ogromni! Svaka čast autoru ove slike na savršeno skrojenoj optičkoj iluziji kamuflaže – stapanja s okolinom.

Slika sa skrivenim tigrovima - optička iluzija kamuflaže

Zagledajte se u ovog dečka i on će okrenuti glavu. Već nakon tridesetak sekundi pažljivog fokusiranja pogleda u lice dobit ćete dojam da je mladi gospodin okrenuo glavu udesno.

Iluzija okretanja glave

Jako zanimljiv konj. No i više je nego očito o čemu se ovdje zapravo radi.

Neobičan konj - optička iluzija

Ipak se nije desio pokolj. Zar ne? Netko se dobro našalio s ovom ženom i ujedno kreirao zanimljivu optičku varku.

Strašna optička iluzija

Pas se samo našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ne vjerujemo da je ljubitelj baleta. Nije on te tjelesne konstitucije da bi bio uspješan u baletu. Štoviše, ova je pasmina jako nezgrapna.

Puka slučajnost - pas kao balerina

About Zajebanko

Također pogledaj

Slike s više značenja

Zabavne slike s više značenja

Otpičke iluzije: Višeznačne slike Za danas smo vam pripremili nekolicinu zanimljivih optičkih iluzija. Slike s …