Home / Mozgalice / Dječja mozgalica: Zagonetni autobus

Dječja mozgalica: Zagonetni autobus

Dječja mozgalica: Zagonetni autobus

U kojem smjeru ide ovaj crveni autobus? Ulijevo ili udesno? Ponudite ovu logičku mozgalicu vašem djetetu i uvjerit ćete se da će je riješiti u tren oka. Ovaj “zagonetni autobus” tipična je dječja mozgalica koju osnovnoškolci rješavaju kao šale, dok kažeš keks. S nama odraslima je pak posve druga priča.

Čini se kao da mi odrasli uvijek u svemu  tražimo neke komplikacije, skrivene podvale i zavrzlame. Unaprijed očekujemo komplicirano rješenje. Ne čudi stoga da nam upravo najjednostavnije i najlogičnije mozgalice predstavljaju nepremostivu zapreku. Dječji mozak još uvijek koristi čistu logiku.

Mnogi od vas će morati posegnuti za rješenjem ispod slike. A mozgalica je tako logična i ustvari tako jednostavna. I, jeste li uspjeli sami? Podijelite svoja opažanja kao komentar pri dnu stranice. Ako vam se ova dječja mozgalica pod nazivom  “zagonetni autobus” svidjela, podijelite je s prijateljima na društvenim mrežama. Provjerite jesu li i oni dorasli razini djeteta.

dječja logička mozgalica - zagonetni autobus

Rješenje mozgalice

Rješenje mozgalice

Logično je da autobus ide ulijevo. To će vam reći svako dijete. S obzirom na to da na autobusu ne vidimo vrata on može putovati samo ulijevo. Kada bi putovao udesno, tada bismo na slici vidjeli nacrtana vrata. Svaki autobus ima vrata na desnoj strani.

About Zajebanko

Također pogledaj

Zagonetna zrnca kave – mozgalica

Zagonetna zrnca kave – mozgalica Pred vas smo prosuli zagonetna zrnca kave. Izbacite uljeze i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *