Home / Zanimljivi video klipovi / Vratolomni limbo ples

Vratolomni limbo ples

Vratolomni limbo ples

Ovaj zanimljiv video klip dočarat će vam limbo ples, točnije njegovu vratolomnu verziju za prave eksperte. Možda ste se i sami nekada u mlađim danima okušali u plesanju limba, a da toga niste niti svjesni. Ako vam sam naziv plesa ne govori mnogo, već prvi koraci i pokreti tijelom otklonit će svaku dilemu. Vratit će vas u doba mladosti, na neku pjeskovitu plažu, gdje se vrvi od lijepih savitljivih tijela omamljenih suncem, morskim povjetarcem i naravno, alkoholom.

Ovaj ples često možemo vidjeti na raznim zabavama i plažama diljem svijeta. Limbo je poznati karipski ples, nastao sredinom ili krajem 19. st. na otocima Trinidad i Tobago. Limbo ples ima za cilj da se plesač ili plesačica, nagnuti leđima unazad, u ritmu glazbe uspješno provuku ispod šipke ili letvice ne dodirujući pritom tlo bilo kojim drugim dijelom tijela osim svojim stopalima. Jasno, nije dozvoljeno srušiti niti dodirnuti plafon tj. letvicu.

Da, nije baš lako plesati limbo. Iako zabavan, zahtijeva jako puno vještine i savitljivosti. Ovo posebno dolazi do izražaja u završnim krugovima, kada je letvica već spuštena na jako niske razine. Ako imate bolove u leđima i ako su vam kosti i zglobovi već pomalo zahrđali, tada ovo nemojte niti pokušavati. Ostaje nam samo da se divimo ovoj profesionalnoj plesačici limba koja zaista ne može biti bliže tlu nego što jest. Što kažete?

karipski ples limbo

About Zajebanko

Također pogledaj

Tko prirodu prlja ima da nadrlja

Tko prirodu prlja ima da nadrlja

Tko prirodu prlja ima da nadrlja “Tko prirodu prlja ima da nadrlja” edukativni je video …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *