Home / Mozgalice / Zagonetni trokuti žele biti pobrojani

Zagonetni trokuti žele biti pobrojani

Zagonetni trokuti žele biti pobrojani

Pred vama je još jedna u nizu zanimljivih mozgalica. Zagonetni trokuti žele biti pobrojani. Niti jedan trokut sa slike ne bi želio biti nepravedno izostavljen. Ova mozgalica digla je dosta prašine zato što postoje dva točna odgovora. Sve ovisi o tome kako gledate na ovu sliku.

Ako uspijete u relativno kratkom vremenu pobrojati sve trokute sa slike zaista se možete s punim pravom pohvaliti visokom inteligencijom. No pravi matematičari će ovu mozgalicu riješiti u deset sekundi i to bez ikakvog brojanja trokuta. Ostali će se morati baciti na mukotrpno prebrojavanje trokuta i trokutića, riskirajući pritom da će pokoji trokut biti izostavljen. Uza sve silne “obične trokute” postoji još jedan sporan “zagonetni trokut”. Ako detektirate i njega tada je vaša moć zapažanja zaista na zavidnoj razini. Vaše sive stanice u zavidnoj su formi ako uoče i sve tzv. regularne trokute. Kao i uvijek, rješenje mozgalice nalazi se ispod slike.

Ova mozgalica s trokutima djelo je indijskog inženjera pod imenom Kumar Ankit. Autor je ovu zagonetku nazvao “Quora”, koju je i objavio na istoimenoj internetskoj stranici koja se bavi pružanjem odgovora i rješenja na projna pitanja i zadatke. Matematičar Martin Silvertant pobrinuo se za sliku s rješenjem mozgalice.

zagonetni trokuti - quora mozgalica

Rješenje mozgalice

Rješenje mozgalice

Točan broj trokuta skrivenih na slici je 24. Iako, ako ste ih kojim slučajem pronašli 25, i to se može smatrati ispravnim odgovorom uzme li se u obzir potpis autora mozgalice. Naime, u slovu A je skriven još jedan trokut. Matematičari dolaze do rješenja bez brojanja. Evo kako: 4! = 1 x 2 x 3 x 4 = 24. Za ostale tu je slika kao pomoć:

 

About Zajebanko

Također pogledaj

Zagonetna zrnca kave – mozgalica

Zagonetna zrnca kave – mozgalica Pred vas smo prosuli zagonetna zrnca kave. Izbacite uljeze i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *